U prethodnom serijalu smo se pozabavili jednostavnim načinima za prepoznavanje rezličitih signala, na osnovu kojih možete utvrditi da li vaš sagovornik pokušava da vas slaže ili obmane. Međutim, ponekad je sumnju potrebno dublje istražiti, ali na takav način da vaš sagovornik ne primeti da nešto sumnjate. U nastavku ćemo se pozabaviti zanimljivim procedurama i taktikama za „izvlačenje“ informacija. Ove procedure će vam biti više nego dovoljne da otkrijete laž i obmanu i izvučete istinu iz 99% „vrhunskih lažova“.

U naredna tri teksta ćemo se upoznati sa tri „napadačka“ procesa, koji imaju za cilj ne samo da definitivno odredite da li vas neko laže, već i da se izvuče prava istina, pod uslovom da ona već nije očigledna iz same laži. Signali iz prethodnog serijala su veoma često sasvim dovoljni za otkrivanje obmane. Međutim, ukoliko se ne može zaključiti šta je zapravo činjenica i šta je istina, onda su sledeće tehnike od izuzetnog značaja.

Nije neophodno da se ove tehnike koriste isključivo navedenim redosledom ili sve do jedne, jer se može desiti da samo jednom od njih otkrijete dovoljno informacija, ali i to da morate da ih upotrebite nekoliko.

U svakom slučaju, tekst koji sledi u naredna tri nastavka je izuzetno zanimljiv i koristan i želim vam da uživate u njemu!

Prvi deo   Drugi deo   Treći deo

Advertisements